Izdelava orodij

S pomočjo spodaj naštetih storitev, naših strojev in ostale strojne opreme, ki je potrebna za izdelavo orodij, izdelamo izredno kakovostna orodja. Prav tako izdelujemo vse vrste orodij za idelavo izdelkov iz plastičnih mas in potrebe strojegradnje.

Image 01

Povpraševanje

Če imate potrebe po dodatnih zmogljivostih izdelave in razvoja izdelkov, orodij, naprav in priprav ter posameznih storitev našega strojnega parka vas vabimo, da nas obiščete oziroma pokličete.

izdelki

Zaposlitev

Iščemo rezkalca, odelovalca kovin z osnovnim znanjem struženja.

kadri

Strojna in programska oprema

Vrhunska programska in strojna oprema nam pomaga pri izdelavi vseh vrst orodij in opravljanju storitev.

Programska oprema

Utopno erodiranje

Calendar

(SEDM) je obdelovalni proces, ki se vrši med elektrodo, ki služi kot orodje, in obdelovancem. Med njima se v majhni reži nahaja dielektrično olje. Generator z električnimi impulzi povzroča preboje izolacijske plasti v reži. Po preboju se vzpostavi kanal plazme, ki povzroči taljenje materiala, ki ga dielektrično olje odnaša stran.

  • Uporabljamo CNC in NC utopni eroziji.
  • Utopna erozija CORISMA CNC EDM.
  • Utopna erozija CORISMA EDM.

Žično rezanje

Sitemap

Ta način se uporablja za prehodne izvrtine in je primeren predvsem za izdelavo rezilnih plošč orodij za štancanje. Z žično erozijo običajno režemo že kaljene materiale in se tako izognemo stalnim problemom z deformacijami pri toplotni obdelavi jekel. Za obdelavo so primerni vsi elektroprevodni materiali, tudi WIDIA in grafit.

  • Uporabljamo žično erozijo FANUC.
  • Za krmiljenje stroja uporabljamo softwerski program QAPT cad-cam.

Rezkanje in koordinatno vrtanje

Note

Rezkanje je odrezovanje z geometrično določenim rezilom za oblikovanje ravnih in ukrivljenih površin,utorov,spiralnih zarez,ozobitev in navojev. Vrtanje pa je operacja obdelave materiala z odrezavanjem. Pri vrtanju orodje zaradi vrtenja in gibanja v svoji osi odrezuje obdelovanec. Orodje se pri vrtanju imenuje sveder in je vpet v vrtalni stroj.

  • Uporabljamo rezkalno obdelovalni center Agma.
  • Za krmiljenje stroja uporabljamo softwerski program Solidcam.
  • Za risanje in urejanje risb uporabljamo Solidworks.

Brušenje in struženje

Porforlio

Brušenje spada med postopke fine obdelave z odrezavanjem, s katerim lahko dosežemo veliko natančnost in izredno kvaliteto obdelane površine s točkovno omejeno plastifikacijo odrezka. Struženje je postopek obdelave, ki služi v glavnem za izdelavo valjastih teles, čeprav je mogoče obdelovati tudi ravne površine. Od vseh postopkov odrezovanja se v sodobni proizvodnji struženje največkrat uporablja.

  • Uporabljamo ploščinsko brusilni stroj in stružnico.
  • Poleg navedenih dveh strojev za izdelavo orodij uporabljamo še vrtalno erozijski stroj Maxsee in klasični rezkalni stroj.